Laddar

Halmstadtalanger provtränar med omtalade storklubben

Talangerna har spenderat veckan i England:

delningar

Sedan i söndags har de båda talangerna Noel Törnqvist och Ardian Berisha varit på plats i England för att provträna med anrika Leeds United.

– Det är lärorikt, väldigt roligt men samtidigt tufft. Man blir en erfarenhet rikare, säger Noel Törnqvist, när 24Halmstad når honom, precis innan han ska kliva på spelarbussen för att åka till ännu en träning med proffsklubben.

– Det är extremt proffsigt. Detta är något jag hat strävat efter hela mitt liv. Att få visa upp mig i en sådan här miljö. Jag är tacksam och glad över att ha fått chansen, säger Ardian Bersiha.

De båda talangerna kommer att stanna kvar till på söndag, då de åker tillbaka till Sverige. Besöket i Leeds sker alltså samma vecka som Leeds United har blivit en stor snackis i fotbollseuropa då man i veckan valt att byta ut sitt klassiska klubbmärke mot ett helt nytt.

– Jag föredrar nog det gamla märket. Det visade mer respekt mot tidigare perioder, säger Berisha.

För snart 16–årige Noel Törnqvist är det andra besöket i klubben, då han även provspelade för klubben i november.

– Det är sköna killar här, och eftersom det är andra gången jag är här så känner jag igen folk, så den sociala biten fungerar bra, säger han.

– Det är kul att få tränas av den gamle Premier League målvakten Neil Sullivan. Han håller världsklass, så det är oerhört kul. Fast jag har en grym målvaktstränare i vanliga fall också.

I december tog Törnqvist klivet från HBK till Halmia, där han har ett A–lagskontrakt.

– Visst hoppas man bli erbjuden ett kontrakt här i Leeds, men efter den här veckan är allt fokus på Halmia, säger Törnqvist.

För  19–årige Ardian Berisha är det första provträningen utomlands, och han trivs mycket bra.

– Jag är otroligt motiverad. När jag tränade med U-23 laget var det ett annat tempo, fysik och teknik än man är van vid. Men för mig så är det en win–win situation. Jag får uppleva min dröm även om det inte skulle lyckas. Men jag är här för att få kontraktet, sedan får vi se hur det går. Jag hoppas att tränarna är nöjda med mig. Jag är nöjd själv än så länge, säger Ardian Berisha.

Efter att kontraktet med HBK gått ut, är Berisha nu klubblös. I Sverige tränar han för närvarande med Laholm, där han bor, samtidigt som han kör mycket på egen hand.

– Jag och min agent har bra konversation med många lag. Vi får se hur det blir, men vi kommer inte att stressa fram någonting, säger han.

De båda spelarna inte hunnit träffa A–lagsspelarna i Leeds United då de för närvarande är på träningsläger.

 

Relaterade artiklar