Laddar

Halmstadtalangen vann anrika turneringen: ”Kändes knappt som det var på riktigt”

Svarade för avgörande mål:

delningar

Det blev succé i den klassiska turneringen TV–pucken för Halmstadkillen Kalle Bartholdsson. Bartholdsson och hans Skåne (som han representerar eftersom han spelar för Rögle), gick nämligen och vann hela turneringen, efter att ha slagit Ångermanland med 5–4 i finalen.

Bartholdsson själv spelade en avgörande roll då det var han som gjorde finalens allra första mål.

– Det var såklart roligt att får göra mål, men det var mest skönt att ta ledningen, säger Bartholdsson när 24Halmstad når honom på telefon.

Till en början gick allt väldigt lätt för Skåne som ett tag såg ut att vara på väg att ta en enkel seger. Men laget tappade 4–2 till 4–4 och matchen var således helt jämn. Vid likaläget tryckte dessutom Ångermanland på ordentligt för ett segermål.

– Vi började nog slappna av när vi ledde med två mål, och då kom de igen. När de gör 4–4 var vi väldigt trötta, så där var det jäkligt tungt.

Men när det såg ut som att Ångermanland var på väg att avgöra blev det istället Skåne som gjorde vad som skulle visa sig bli avgörande 5–4.

– Jag blev väldigt glad när vi gjorde mål. När vi hade tagit ledningen var det inte många minuter kvar. Då försökte vi bara att spela enkelt och stänga matchen.

Skåne lyckades att stänga matchen och hålla undan till seger. Det innebar att Kalle Bartholdsson fick chansen att vara med att bilda en klassisk så kallad tv–puckshög.

– Ja, där var allt ett kaos, men väldigt kul. Det kändes knappt som om det var på riktigt. Att det var man själv som fick uppleva det, säger han.

Han var nöjd med hur laget hade presterat under hela turneringen.

– Vi sade innan att vi skulle åka dit och vinna, så det känns ju jäkligt bra att kunna göra det också.

Gör segern det lättare att kunna fortsätta att träna och att satsa framöver, för att kunna nå ännu större framgångar? – Ja. Jag vill uppleva något liknande igen, så det är bara att tugga på.

Hur har ni firat? – Vi var rätt slitna så själva firandet var egentligen mest bara på isen, sedan var det buss hem. Men i morgon ska vi till Malmö för att bli hyllade under matchen mellan Pantern och Oskarshamn. Sedan ska vi nog bli firade under någon Malmö Redhawks match också. Sedan hoppas jag att vi även blir det under en match med Rögle, säger Kalle Bartholdsson.