Laddar

Halmstadtalang uttagen i klassiska turneringen: ”Vi kan vinna hela turneringen”

Kalle Bartholdsson om uttagningen, möjligheterna och drömmarna.

delningar

Halmstadkillen Kalle Bartholdsson, numera spelande för Rögle har blivit uttagen att representera Skåne i TV-pucken i ishockey.

– Det var roligt att bli uttagen. Vi har ett bra lag med hög potential. Det är extra roligt att bli uttagen eftersom laget är så bra, säger Kalle Bartholdsson.

Det är spelare födda 2002 som deltar i årets turnering. Skåne är redan klara för finalspelet som går av stapeln i Göteborg i början av november. Kalle Bartholdsson är back med sina styrkor i det offensiva spelet. Han har målet klart för sig.

– Vi siktar på förstaplats. Vi åker inte dit för att komma femma. Vi har slagit de båda Stockholmslagen inför och vann april–cupen, så vi känner att vi har chansen att vinna allt, säger Bartholdsson.

Till vardags spelar Kalle Bartholdsson i Rögle BK, där han spelar ihop med sin bror Hampus. Kalle gör sin första säsong i Rögle men tycker att det fungerar bra såhär långt.

Hur långt vill du nå med din ishockeykarriär? – Det vet jag inte. Det är bara att träna på och komma så långt man kan. Det är klart att man vill till NHL och spela där, men jag fokuserar på där jag är nu.

Hur vore det att få spela i Halmstad Hammers? – Det hade varit roligt, men det är bara att köra, så får jag se hur långt jag kommer, säger Kalle Bartholdsson.

Relaterade artiklar