Halmstadstudenter tog emot jättesumma: "Förvånade"

Sofia Possfelt och Alfred Bertilsson fick ta emot 100 000 kronor. Foto: Pressbild

Engagerade sig för sjukdomsdrabbade.

delningar

Snacka om att göra lön för mödan. Det kan man säga efter att utvecklingsingenjörsstudenterna Sofia Possfelt och Alfred Bertilsson kammat hem 100 000 kronor (hälften av beloppet vardera) för sitt examensarbete vid Högskolan i Halmstad.

– Vi hade inte alls räknat med att vinna. Det är stort nog att vara nominerad, men att vinna känns helt fantastiskt, säger Alfred Bertilsson, efter att han och Sofia mottagit årets största stipendium ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond, i ett pressmeddelande.

Studenterna har under året engagerat sig i sitt projekt, D4Active, som inneburit i att utveckla innovativa produkter åt typ 1-diabetiker för en aktivare vardag. Trots studenternas examination, fortlöper projektet även nästa år.

– Det är två utvecklingsingenjörsstudenter som kommer att ta över nästa år, och då kommer Alfred och jag att fungera som uppdragsgivare, säger Sofia Possfelt, i ett pressmeddelande.

Utöver de 100 000 kronor som tilldelades Possfelt och Bertilsson, gav Lektor Sten Fåhrés minnesfond en ytterligare utdelning på 220 000 kronor till flera stipendiater.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar