Laddar

Halmstadsångerskans samarbete med popstjärnan: ”En unik möjlighet”

Då har de sitt gemensamma projekt i Halmstad

delningar

Till vardags är Rebecka Wik projektledare på Halmstad City. Men hon är också sångerska. Något Halmstadborna kunnat ta del av vid flera tillfällen.

Nu väntar en ny spännande utmaning. Tillsammans med Martin Rolinski och Fredrik Berglund från We are voice, kommer Wik att hålla i en Körworkshop i Halmstad. Närmare bestämt på Sturegymnasiet. Workshopen kommer att äga rum lördagen den 12 maj.

– Martin och Fredrik har tillsammans med en kollega startat en digital körportal, We are voice, som vi bland annat använde när vi firade 100 000 invånare och de själva hade den på en jättekonsert på Friends Arena i höstas. Den här körportalen vill de givetvis sprida, precis som de vill sprida sångglädje och gemenskap som körsång innebär, säger Rebecka Wik till 24Halmstad.

– När vi kom i kontakt med varandra så började vi spåna på om man inte skulle kunna köra en workshop i Halland så vi får med den här delen av landet också, så att det inte bara riktar sig till Stockholm och uppåt. Något de var positiva till.

– Det ska bli väldigt kul. Det är ändå tre timmar där vi tillsammans med deltagarna kommer att sjunga ihop, samt berätta om We are voice, samt ge lite tips på hur man kan utveckla sin kör och hur man kan använda den här plattformen, säger Rebecka Wik.

 

Rebecka Wik. Foto: Mattias Olsson

Martin Rolinski ser också han fram emot samarbetet och berättar vad man vill uppnå med We are voice.

– I det större perspektivet så vill vi samla så många människor som möjligt för att tillsammans digitalisera en av Sveriges största folkrörelser, nämligen körrörelsen eller stämsångrörelsen som man också kallar den. Vi vill helt enkelt skapa förutsättningar som gör det enklare och roligare att kunna träffas och sjunga tillsammans därför att man mår så förbaskat bra när man gör det, säger Rolinski till 24Halmstad på länk ifrån Stockholm.

– Det är en app som en körledare ska kunna använda för att enklare kunna ägna sig åt sin körverksamhet, säger han.

Hur kom det sig att ni hakade på det här med en körworkshop i Halmstad? – Rebecka är väldigt inspirerande, och vi behöver hitta ett sätt att kunna träffa så många människor som möjligt, framförallt då körledare, och förklara hur vi vill hjälpa dem. Och då kom vi fram till att vi skulle börja med att ha en fantastisk körworkshop i Halmstad. Så det blir lite av en premiär.

– Folk tenderar att tro att vi bara är en konsert, men för oss var det bara en början att bevisa, att man kan skapa sådana här typer av evenemang, säger Rolinski.

Hur känns det att ha den här premiären i Halmstad? – Det här är en unik möjlighet för framförallt körledare i Halmstad att få en inblick på en tjänst som, om vi slår oss för bröstet, är den mest avancerade körledarappen i världen, och vi ser väldigt mycket fram emot att ha en premiär där vi presenterar det här för människor i Halmstad.

Kontakten mellan Rebecka Wik och Martin Rolinski kom på ett lite oväntat sätt.

– Vi kom i kontakt tidigt i höstas. Bara för skojs skull hade jag skickat in till Mix Megapol som sökte körsångare till en stor konsert på Friends Arena. När jag var i USA på semester så fick jag ett samtal mitt i natten och då var det Martin Rolinski som ringde. Då sade han att Mix Megapol ville ringa upp mig, för jag hade kommit med till konserten, berättar Wik.

– Efter konserten så hördes vi igen när jag ville använda konceptet till Halmstad 100 000. Då tyckte Martin att det var jättekul att jag ville använda konceptet. Sedan dess har vi hållit kontakten och pratat om olika saker vi kan göra tillsammans, och nu har vi det här projektet. Det första av många hoppas jag, säger Rebecka Wik.

För att vara med krävs det att man anmäler sig senast 8 maj. Priset för den som vill vara med är 160 kronor.