Laddar

Halmstads speciella taxitjänst storsatsar

Snart är det säsongspremiär för den populära trehjulingen.

delningar

Den 1 mars är det äntligen dags. Då rullar återigen Halmstads egen TukTuk på stadens gator. I år satsar man hårt och hoppas på att säsongen inte får ett lika abrupt slut som förra året. 24Halmstad har fått en pratstund med företagsledningen på TukTuk Halmstad, inför säsongspremiären.

– Ja det var väl ett lite olyckligt år förra året. Det började jättebra, men vi hade dessvärre ett haveri i augusti.  Det var vevaxelras på motorn, och sedan var den var inte färdig förrän i början på december. Vi fick plocka isär hela motorn och byta ut rätt mycket, säger Pontus Haglund, delägare och ekonomiansvarig på TukTuk Halmstad.

  Foto: TukTuk Halmstad

Inför årets säsong är förväntningarna höga. Under vårens försäsong kommer man bland annat att erbjuda lite lägra priser, men också göra en storsatsning under det stundade världsmästerskapet i bordtennis.

– Till och börja med startar vi nu då den 1 mars, tanken är att den ska rulla dagtid på vardagar och i stort sett dygnet runt. Sen blir det lite extra under bordtennis-VM. Vi har ju hört att det ska komma mycket turister från Asien då, så vi kommer väl pimpa tuktuken en del för skojs skull. Sen har vi bestämt att gå ner lite i pris under försäsongen, och innan högsommaren drar igång ska vi öka till ytterligare en tuktuk i stan.

Varför blir det en till? – Ja alltså, när den väl rullade i fjol så var det stor efterfrågan så det är för att kunna tillgodose kundernas behov. När vi bara hade en kunde det bli väldigt långa vänte- och svarstider, säger Haglund.

Relaterade artiklar