Halmstads plan: Göra Lund och Uppsala sällskap i studentsfären

Har nu skickat in en ansökan.

delningar

Tänk på typiska svenska studentstäder och du snappar snabbt fram Lund och Uppsala. Nu kan Halmstad snart bli en "typisk" svensk studentstad – tillfälligtvis. Det står klart efter att Halmstads studentkår, Halmstad kommun och Högskolan i Halmstad skickat in en gemensam ansökan om att bli Årets studentstad 2019-2020. En ansökan som de tre samarbetspartners har skickat ansökt om tillsammans.

– Sedan 2016 pågår ett samarbete mellan studentkåren, högskolan och kommunen, ett samarbete som heter "Halmstad hjärta student". Vi jobbar ihop för att välkomna studenterna till vår stad. Tanken är att de ska känna sig som en mer naturlig del av kommunen, säger Marielle Bock, ordförande Halmstad studentkår.

– För att välkomna studenterna har vi gjort större evenemang vid regattan under nollningen. Vi har också anordnat lunchdialoger och karriärkväll med tidigare studenter, för att nämna något, fortsätter hon.

Tituleringen "Årets studentstad" skulle betyda oerhört mycket för Halmstad som stad, menar Marielle Bock. Dels menar hon att det skulle bli ett "kvitto" på att de tre parterna gör ett bra arbete på alla plan. Men också att de bryr sig och tar hand om sina studenter.

Ifall Halmstad blir en studentstad för 2019-2020 kommer det också innebära att man blir värd för SFS Fullmäktige våren 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar