Laddar

Halmstadrestaurangens glädjebesked: ”En dröm vi inte trodde skulle bli sann”

Öppnar för att expandera efter platsen i White Guide.

delningar

I början av året fick My Djurberg och Johanna Norström veta att deras restaurang Tillsammans fått ett tillfälligt bygglov för att kunna bedriva sin verksamhet under sommaren. Något 24Halmstad skrivit om tidigare. Under onsdagen nåddes tjejerna av ännu ett glädjebesked då deras andra restaurang Söderfamiljen kommit med i White Guide för 2018.

– Det är en dröm vi inte trodde skulle bli sann. Det kändes som en kärleksförklaring till det här sjukt roliga jobbet som vi gör varje dag, säger My Djurberg till 24Halmstad.

– Det blir en bekräftelse på att det vi gjort i några år fungerar, att andra människor också tycker att det är bra. Och det är lite som en barndomsdröm. Man har alltid läst White Guide när den kommit ut, och vi har ju tänkt lite sådär att en gång kanske vi kommer med. Men vi trodde inte att det skulle vara nu, säger Johanna Norström.

Det råder ingen tvekan om att tjejerna både är stolta och överraskade över att ha tagit plats i det fina sällskapet.

– När vi var 22 och träffades och startade Tillsammans så sade vi att målet är väl White Guide, och så skrattade vi. Lite som ett skämt. Detta trodde vi nog ändå var ouppnåeligt. Vi är mycket nöjda att vara med, säger My.

– När de ringde och berättade på telefon så trodde man lite att han ville sälja en annons först, så vi var lite negativa först, säger Johanna med ett skratt.

Hur tar ni det här vidare? – Vi vill på något sätt fortsätta att vara de vi är. Vi vill inte tappa våran anda bara för att vi är med i en guide, säger My.

– Det är samtidigt ett mål att sträva efter att vara kvar i White Guide nu. År in och år ut. Vi vill förvalta det men ändå inte anpassa oss till någonting som skulle anpassa oss bättre för guiden, säger Johanna.

Söderfamiljen startade My och Johanna 2014. Då hade de redan haft Tillsammans i fyra års tid.

 

Foto: Mattias Olsson.

– Vi blev lite uttråkade eftersom Tillsammans bara var en säsongskrog. Vi kände att vi skulle vara lite vuxna, och då startade vi Söderfamiljen, säger My.

Totalt har de 30 anställda i de båda restaurangerna. Åtminstone under sommarperioderna när det är som mest.

Har det alltid varit självklart att ni ska göra detta ihop? – Från den dagen vi träffades har det nog känts självklart, men det gick snabbt. Vi träffades på vintern 2009 då vi båda jobbade på samma restaurang. Vi lärde känna varandra genom att vi båda älskade mat och dryck. Sedan hade vi samma dröm och vision om stället vi ville öppna. Så vi tänkte att nu gör vi det på riktigt eftersom vi är två, säger Johanna.

Vilken känsla vill ni förmedla med Söderfamiljen? – Kärlek och gemenskap. Alla ska känna sig välkomna och det ska vara opretentiöst och gött häng med god mat och dryck, säger My.

– Man ska känna sig glad när man kommer in. Lite: Oj, här var det härligt, säger Johanna.

Har ni någon målsättning för restaurangen? – Man hoppas såklart att den kommer att bli kvar under en lång tid, som en kvarterskrog som alltid varit här. Det är häftigt med något långsiktigt. Sedan hoppas vi ju att söder som stadsdel kommer att utvecklas väldigt mycket. Då är ju det här ett guldläge som vi i så fall förvaltat sedan innan utvecklingen. Men något mål att sälja mer finns inte. Bygga ut vill man ju alltid, men det är ingenting vi fokuserar på just nu. säger Johanna.

Däremot avslöjar tjejerna att de kan ha något nytt på gång till sommaren.

– Vi är sugna och kommer eventuellt att starta ett tredje projekt i sommar. Ju mer desto bättre som man säger. Det är också inom restaurangbranschen, men mer än så kan jag inte säga, säger My hemlighetsfullt.

Snart blir Tillsammans året runt restaurang, ska den in i White Guide då också? – Exakt, då blir det två i guiden, säger Johanna och båda skrattar.