Laddar

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”

Hade inte räknat med en plats på prestigefyllda listan.

delningar

I förra veckan kunde 24Halmstad rapportera att två restauranger i Halmstad tar plats i årets White Guide, bland landets 600 bästa restauranger. En av dem var Hummër Bar & Grill.

– Det var spännande och lite förvånad var jag faktiskt. Jag har väl egentligen inte haft en tanke på det, utan mera funderat på: Hur gör man för att komma med? Jag lämnade mina uppgifter till White Guide för några månader sedan och har inte tänkt mer på det tills jag läste om det på 24Halmstad, säger Magnus Wallin, ägare och driftchef på Hummër Bar & Grill till 24Halmstad.

Vad betyder det här för restaurangen att ni kom med i White Guide? – Det är definitivt ett erkännande och att man har gjort något bra. Framförallt medarbetarna i köket och personalen, som alltid levererar. Vi har kämpat i två år med den här restaurangen och offrat mycket, men det är ett bevis på att man gör någonting bra.

 

Foto: Mattias Olsson

Vad betyder det för dig personligen? – Jag är sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare. Att vi har uppnått detta. Sedan vet vi inte exakt vad det innebär för oss, mer än att vi är en av de 600 bästa restaurangerna i Sverige. Det är det jag vet idag. Vilken plats vi kommer på är inte jätteviktigt, men det är kul att veta att vi är en av de bästa i Sverige. Och för mig är det ju ett bevis på att någonting har jag ju gjort bra.

Någon målsättning att komma med i White Guide, har man inte haft från Hummërs sida, även om de självklart är medvetna om White Guides existens.

– Jag har haft ambitionen att vi ska vara den bästa restaurangen i Halmstad, och försöka ha det som fokus och målinriktning. Vi ska ha 100 procent nöjda gäster och det jobbar jag stenhårt för. Jag vill att alla som går härifrån ska vara nöjda. Sedan kanske man inte lyckas alltid hela vägen, men det är vår målsättning och det är därför jag tror att vi har kommit så långt som vi gjort. Vi lämnar helst ingen missnöjd gäst här, säger Magnus Wallin.

Vad är det som utmärker Hummër Bar & Grill då? – Det blir ju en klyscha, men god mat och bra service, och ett skönt häng. Meningen från början har varit att man ska kunna vara här sju dagar i veckan. Och antingen äta, dricka, eller bara komma ner och vara.