Halmstadmäklare vill sätta ned foten: "Bort med floskler"

Henrik Borglin (till vänster) och Tommy Karlsson driver Mäklarhuset tillsammans. - Foto: Wilhelm Nilsson

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hoppas nu på positiv respons från kunderna.

Sedan den 1 oktober är det förbjudet med mäklarfloskler, så som förskönande omskrivningar och målande språk, i bostadsannonser i Norge.

På tisdagen skrev Mäklarhuset i Halmstad på sin Facebooksida, "vi funderar på att vara först ut i Halmstad med att haka på denna linje". Där de länkade till en artikel, som beskrev den norska marknadsföringslagen.

– Vår filosofi handlar om att vara schysst mot kunden. Därför ser vi den här typen av handling som positiv, säger Tommy Karlsson, fastighetsmäklare och delägare i Mäklarhuset i Halmstad.

Tommy är dock tydlig med att han inte vill se det som en paragraf i lagboken. Det ska därför endast gälla som ett riktmärke för mäklarfirman i Halmstad.

– Vi tycker redan att vi är väldigt schyssta i våra annonser. Våra bilder är filterfria, och beskrivningarna är aldrig obalanserade med verkligheten. Men att ta efter norrmännen, skulle göra vår filosofi lite vassare. Förhoppningsvis kan fler mäklare ta efter.

Upplever du att mäklarfloskler är ett utbrett problem i Mäklarsverige i dag?

– Det tycker jag inte. Däremot finns det vissa mäklare som borde se över sina beskrivningar mer än andra. För ett tag sen läste jag en annons i Malmö. Det var pompöst och spatsiöst alltihop. Det lirade inte med verkligheten, säger mäklaren.

Mäklarhuset i Halmstad kommer att lyssna på kunderna, innan de tar ett beslut i frågan. Redan när den här artikeln skrev hade förslaget fått 18 gillningar på Facebook. En av kommentarerna löd: "Det vinner ni mycket på!".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar