Halmstadhäst sköts med gevär: "Stor frustration"

Foto: Privat

Hästägaren gjorde makaber upptäckt i hagen.

delningar

Halmstadbon Camilla Bjers skulle i lördags ta in sina hästar, som då gick på bete vid Toftasjön. När hästarna, Romeo och Zack, skyggade tillbaka – upptäckte Camilla att allt inte stod rätt till. Vid en närmare titt på hästarna, såg hon något som blänkte på Romeo, skriver tidningen Hippson.

– Något metalliskt satt fast på bogen. Min första tanke var att han hade blivit skjuten med ett luftgevär. Jag kände igenom dem och på vägen tillbaka funderade jag på om han kanske hade rullat sig och att något från marken trängt in i huden, säger Camilla Bjers till Hippson.

Efter att Camilla lyckats få ut hästarna ur hagen, var hon bestämd i att det var en fråga för polisen. Men innan hon lyfte luren ville hon först försäkra sig om vad som egentligen hade skett.

– Jag ville kolla vad det var först innan jag ringde polisen. Så jag tog en pincett och pillade ut kulan. Det var ett skott. Det hade gått in helt och var inborrat i huden. De måste ha stått ganska nära och skjutit. Jag tvättade rent, sedan ringde jag polisen och anmälde det. Jag blir verkligen frustrerad, jätteledsen och arg. Vem kan göra så? Hästarna bara går ju, de gör ju inget väsen av sig. Romeo verkade inte ha ont i bogen, men hans beteende var märkbart förändrat efter händelsen, berättar Camilla Bjers för Hippson.

Romeo mår i dag bättre efter ett besök hos veterinären under måndagen. Camilla berättar för Hippson att han har "en liten vätskeansamling runt såret". Hästägaren är dock inte orolig över att det ska bli infekterat.

En polisanmälan har upprättats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar