Laddar

Halmstadcafé renoverar – vill skapa ny känsla

Caféet hoppas kunna erbjuda en ny dimension för sina gäster.

delningar

Under hösten 2016 började Kim Johanssons sitt stora arbete på hur han kunde utveckla sitt mycket populära café – Café Nosh. Tankarna har varit många. Några av dem har skrotats, medan andra nu ska förverkligas.

– Vi vill skapa en helt annan atmosfär för våra gäster, än vad de är vana vid. Det ska vara en viss typ av känsla i lokalen, beroende på vilken tidpunkt på dagen gästen kommer, säger Kim Johansson.

Caféägaren berättar att caféet ska få vara just ett café under dagen, medan det ska skapas en intimare känsla under kvällar. När det börjat mörkna ska ljuset i lokalen övergå till en behaglig kvällsbelysning, samtidigt som ljudet blir annorlunda.

Installationen för en ny belysning och ett färskt PA-system, har redan satts igång. Inom kort kan gästerna få uppleva olika världar i caféet. Dessutom hoppas Kim Johansson att den nya ljudanläggningen ska locka DJ:s, trubadurer och musikband till lokalen.

– Min ambition är att vi i framtiden ska kunna erbjuda ett evenemang i veckan här. Musik ska spela den centrala rollen i sammanhanget, vilket innebär att musikfolk gärna får höra av sig till oss, berättar Café Nosh-ägaren.

Ljud och ljus är inte det enda som ska förnyas i lokalen. Köket ska fixas till, och serveringen ska byggas ut. Planerna är stora.

– Det ska serveras fler varmrätter än tidigare, vilket innebär att vi måste bygga om här. Det ska på så vis bli enklare att hämta maten framme vid disken, menar Kim Johansson.

Text: Wilhelm Nilsson.