Laddar

Halmstadbutiken med mer än hundra år på nacken

De har funnits sedan 1908 och är nu inne på fjärde generationen. Nu berättar cykelbutiken Levin & Nilsson sin historia, samt ger oss en inblick i dagens cykelsamhälle.

delningar

Text: Felicia Svensson

1908 var åretJanne Albin Levin, tillsammans med kamraten Svante Nilsson startade cykelbutiken Levin och Nilsson. Svante var verksam i företaget fram till 1914 och därefter fortsatte Janne Albin att driva butiken.

24Halmstad.se träffar Niclas Levin som idag driver butiken efter sin farfars far, och har idag fyra anställda.

– När min farfars far drev butiken så sålde de faktiskt bilar också – Ford och Chevrolet, berättar Niclas.

Butiken har överlevt i över 100 år, vad beror det på? – Det skiljer inte så mycket i pris mellan oss och andra liknande cykelbutiker, men vi ser till att alltid hålla bra kvalitet på våra produkter. Vi har lite kampanjer då och då, men främst jobbar vi med kunskap och hållbarhet, säger Niclas.

Bland produkterna hittar man allt från små barncyklar, racercyklar, elcyklar och många tillbehör.

– Elcyklarna blir ju mer och mer populära, och i dagens läge utgör de ungefär 25 procent av vår cykelförsäljning, berättar Niclas.

I en bransch som denna är det självklart stor skillnad på efterfrågan beroende på årstid.

– Våren och hösten är ju ibland som natt och dag. Inför evenemang såsom Hallandsloppet eller Vätternrundan kan det bli lite mer att göra.

Vilken är din personliga favoritcykel? – Jag cyklar mycket på min Cresent racercykel på fritiden, berättar Niclas med ett leende.

Relaterade artiklar