Laddar

Halmstadbutiken bland de bästa i Sverige

Foto: Arkiv

Vinstutdelningen hos livsmedelsjätten minskar – då går Halmstadbutiken med stor miljonvinst.

delningar

Det är bättre tider hos Ica. Det menar livsmedelskedjans vd, Anders Svensson, efter att Icas försäljningsökning gått upp med 3,5 procent, räknat till och med december.

 – Vi har ingen fullständigt bild men de indikationer vi har visar att lönsamheten är på väg upp efter att vi haft en ganska dålig utveckling under 2016 och 2017, säger Anders Svensson till Dagens Nyheter.

Anders Svensson pekar på att e-handeln inte föll ut så som Ica hoppats på. I dag omsätter kedjan 1,5 miljarder på e-handeln, vilket kan jämföras med butiksförsäljningen på 110 miljarder. Dessutom har de anställda blivit dyrare sedan reduceringen av arbetsgivaravgifter för unga slopades.

Men trots uppgång hos livsmedelsjätten, har vinsten minskat bland de 1 200 Ica-butiker som finns runt om i Sverige, visar en sammanställning som DN har gjort. Det är dock inte något som drabbar Ica-handlarna. Framförallt inte Ica Maxi Flygstaden som gjorde en vinst på 28,6 miljoner kronor före skatt. Vinsten innebär också att butiken klättrar på listan över de Ica-butiker som tjänar mest i landet. Ica Maxi Flygstaden tar sig in på plats nummer tio, drygt 20 miljoner efter ettan Ica Maxi i Jönköping.

Relaterade artiklar