Halmstadborna sätts i skräck – på nytt

Anne-Marie Schjetlein blir nu med en fjärde bok i serien om Andreas. - Foto: Wilhelm Nilsson

Dramatiken fortsätter när Schjetlein ger ut sin fjärde bok.

delningar

En svårt skadad pojke kommer in till akuten i Halmstad efter en mc-olycka, samtidigt som ett familjedrama pågår vid sidan om. Inte blir det bättre av att Halmstadborna drabbas av skräck när kusligheter sker på djurkyrkogården på Väster.

Händelserna utspelar sig i Anne-Marie Schjetleins nya spänningsroman, Döden under ytan, som gavs ut den 21 maj. Boken är den fjärde i serien om kirurgen AndreasHallands sjukhus. Huvudpersonen som skapat en stark relation till läsarna, inte minst efter sin färgstarka karaktär. Men fem år efter den första boken, Döden kvittar det lika, har Andreas förändrats.

– Andreas utstrålning har blivit förändrad. Han har kommit till en mognadsgrad där han ser livet från andra perspektiv än tidigare. Innan har han haft en tydligare personlighet som kan ha upplevts som impulsiv och livfull, säger Anne-Marie Schjetlein.

Liksom vid tidigare boksläpp kommer författarinnan att besöka Halmstad för att fira in sin nya bok. På fredagskvällen möter Anne-Marie Schjetlein sina läsare på Akademibokhandeln i city, och tillsammans med dem avverka en storslagen releasefest. Och förfesten har redan hunnits med.

– Vi tjuvstartade i Stockholm tidigare i veckan. Det var bara ett genrep fick jag dra till med (skratt). I Halmstad blir det på riktigt. Från klockan 17 finns det möjlighet för att få sin bok signerad och vid 18-tiden sparkar vi igång festen med bubbel. Det ska bli otroligt kul att komma till Halmstad igen, säger Anne-Marie Schjetlein.

Anne-Marie Schjetlein har tidigare i livet varit Halmstadbo och arbetat som sjuksköterska på Hallands sjukhus. Hennes erfarenheter har därefter skapat dramaserien om kirurgen Andreas och hans trassliga utmaningar och stundande vägskäl.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar