Laddar

Halmstadborna: "Det är vår favoritpizza"

Genrebild. - Foto: Jonas Skytt

Och här är pizzan som återtar kungatronen – i hela riket.

delningar

Den inofficiella pizzadagen är här! Den 1 januari har blivit den dag där flest svenskar äter pizza, sett över hela året. Förmedlingsföretaget Onlinepizza jämför pizza på nyårsdagen med skinka på julafton och champagne på nyårsafton.

– Efter kringflackande juldagar och ett festligt nyår kan det vara skönt att spendera nyårsdagen i mjukisbyxor och “appa” (beställa mat via en app) hem en pizza utan att behöva gå utanför dörren. En tradition som gör att Onlinepizzas 2000 uppkopplade restauranger tillsammans har fler än en beställning i sekunden. Trycket brukar vara som högst mellan 10.00 och 18.00, då blir det några särskilt intensiva timmar för våra pizzabagare, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

Men den stora "snackisen" bland pizzaälskarna är allt som oftast, "Vilken är din favoritpizza?". Länge har kebabpizzan legat svensken närmst om hjärtat, men i fjol fick den halka ner till plats nummer två, när Vesuvio tog över tronen. Men kebabpizzan har återhämtat sig och är nu åter populärast, inte bara i riket – utan även i Halmstad.

Under 2018 var nästan 22 procent av pizzabeställningarna genom Onlinepizza i Halmstad, just kebabpizza. Tvåan, Vesuvio, beställdes bara av 14 procent (!).

Sardeller, banan och musslor är de ingredienser som är minst omtyckta, enligt svenska folket.

LISTA: Här är Halmstadbornas favoritpizzor:

1. Kebabpizza, 21,60%

2. Vesuvio, 13,94%

3. Hawaii, 13,03%

4. Capricciosa, 9,66%

5. Margherita, 4,92%

6. Kycklingpizza, 4,80%

7. Calzone, 3,96%

8. Ciao ciao, 3,23%

9. Funghi, 2,31%

10. Gyrospizza, 2,25%

Fotnot: Baserat på Onlinepizzas beställningar i Halmstad under 2018.

Källa: Onlinepizza.

Relaterade artiklar