Laddar

Halmstadbons succé i stora tävlingen: ”En av mina största bedrifter”

Slog ut över 4000 konkurrenter.

delningar

Alban Quitaku från Halmstad nådde i förra veckan final i entreprenörstävlingen End–Up. Albans idé Trotto har tävlat mot ungefär 4300 bidrag från hela landet, och Alban och Trotto var ett av tio bidrag som nådde finalen i Stockholm.

– Det känns fantastiskt att ha kommit så långt, och det är en av mina största bedrifter, då det var över 4000 som skickade in bidrag, säger Alban Quitaku när 24Halmstad ringde upp efter att han gjort sin slutgiltiga presentation för juryn.

Sin presentation inför juryn var han nöjd med.

– Det kändes jättebra. Jag körde mitt race och gick all in.

Idén Trotto är ett digitalt managementsystem för häststall så att de kan drivas såväl kvalitetssäkert som effektivt och lönsamt. I en annars analog hästvärld blir Trotto en digital lösning som såväl förenklar, förbättrar och effektiviserar.

– Det är ett smart system och smart byggt. Men det starkaste är teamet. Människorna bakom bolaget, och vi har just den biten, säger Alban Quitaku som sysslat med detta i två års tid.

Nu blev det dock inte någon vinst för Alban och Trotto som därmed missade den spektakulära vinsten som var ett specialdesignat kontor utrustat med den senaste teknologin till ett startkapital på en miljon kronor.

Att det inte blev någon vinst hindrar dock inte Trotto från en fortsatt satsning.

– Vi gasar på ändå och skjuter in egna pengar och riskkapital från investerare, säger Alban Quitaku.