Laddar

Halmstadbon: ”De viftade med kniv mot min strupe”

Rånoffret berättar om den otäcka händelsen – blev fastbunden och knivhotad:

delningar

Han hittade en tjej via dejtingsajten Badoo och trodde att han hittat sin framtida flickvän. De lärde känna varandra och bestämde träff hos 27-åringen, som bor på ett serviceboende i Halmstad. Men den unga kvinnan, en 18-åring från Halmstads kommun, hade andra tankar – hon ville sätta dit mannen eftersom hon misstänkte att han var pedofil.

På sajten hade kvinnan skrivit att hon var 14 år, för att locka till sig pedofiler.

”Han ville ha sex med mig. Jag blev våldtagen när jag var 13 år och min plan med att skriva att jag var 14 var för att dra till mig pedofiler”, sa hon i förhör.

Efter att ha fått kontakt med 27-åringen så bestämde de träff, men kvinnan hade kommit längre i sina tankar. Via en annan sajt frågade hon okända personer om de ville ”hjälpa henne att följa med och prata med pedofiler”.

27-åringen har dock berättat att han inte hade någon aning om att kvinnan skulle vara yngre än 18 år, eftersom det krävs att man är myndig för att vara medlem på sajten och på hennes profilsida stod det att hon är 18 år. Det var bara i kvinnans beskrivning som det stod 14 år.

Kvinnan hittade tre personer, som uppges vara i 30-årsåldern, som nappade på hennes erbjudande om att träffa 27-åringen.

Vid 20-tiden en oktoberkväll ringde det på dörren, men det blev inget långvarigt besök för kvinnan.

”Hon skrev att hon var utanför portkoden och han gick dit för att öppna. Men hon sa att hon hade tappat sin busskort och skulle gå och leta, så hon kom aldrig in”, säger mannen i förhör.

Han gick tillbaka till sin lägenhet och satte sig i soffan – då stormade tre okända män in i hans lägenhet, varav två var maskerade. En av männen ska ha haft en fällkniv i handen som han viftade med.

”Han viftade med kniven mot mig och höll den även mot min strupe. Bladet var cirka 25-30 centimeter långt. Mannen satt på min vänstra sida och höll kniven mot min hals så jag kände bladet på kniven mot halsen”, berättar han i förhör och fortsätter:

”Samma kille tog min Iphone-laddare från hyllan i vardagsrummet och band fast mina händer framför min kropp”, säger 27-åringen.

Männen rotade runt i bostaden och stal bland annat ett X-box, samt flera tv-spel och 200 kronor i kontanter.

”Efter att de bundit mina händer tog de två maskerade killarna tag i mina armar och förde mig till sovrummet. De satte mig på sängen och stängde sovrumsdörren”, säger han.

Han beskriver att han var livrädd vid tillfället och att han inte gjorde något motstånd.

”Jag var ledsen, mycket ledsen och trodde att jag skulle dö. Jag sa inget till dem, jag vågade inte detta”, berättar han.

Efter det lämnade de tre männen bostaden och han fick hjälp av en granne att knyta loss sladden. Sedan händelsen har 27-åringen mått mycket dåligt.

”Jag har sömnsvårigheter efter detta. Jag har många konstiga drömmen och pratat i sömmen, sagt att man ska ”läsa” och ”dra åt helvete””, förklarar han i förhör.

En 18-årig man har identifierats som en av rånarna, efter att hans fingeravtryck hittats i lägenheten. Han dömdes till fängelse i ett år och två månader för rån, ringa stöld, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Åklagaren yrkade på utvisning, men yrkandet ogillades eftersom brottet inte ansågs tillräckligt grovt. De två andra rånarna är fortfarande på fri fot. De har inte blivit identifierade, trots att man säkrade sex fingeravtryck i lägenheten.

Den 18-åriga kvinnan döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 200 timmar för medhjälp till grovt olaga hot.

Relaterade artiklar