Halmstadbo prisades på amerikansk filmfestival

Gustav Bondesson. Foto: Pressbild

Filmregissören: "Det är helt overkligt".

delningar

Gustav Bondesson, 20. Lägg det namnet på minnet. Halmstadbon kan nämligen bli nästa Steven Spielberg ifall hans talang som filmregissör faller väl ut. Det går redan att ta fasta på efter hans succékortfilm, Wasteland, som riktar strålkastarljuset mot att våga visa känslor.

– Mitt syfte med filmen är att fokusera på känslorna, och inte relationen i säg. Det är viktigt att kunna visa känslor och få gråta ut, säger Gustav till 24Halmstad och fortsätter:

– Jag har haft killkompisar som gått igenom mycket. Därför blev det naturligt att göra en film om män i ett förhållande, där en är förkrossad och den andra lättad. På så vis är det enklare att föra dialogen så att alla kan känna igen sig i situationerna.

Wasteland har tidigare i år visats som en reklamfilm på TV4 under Halebops regi. Nu har filmen också nått de amerikanska tittarna. Detta efter att Wasteland tog en makalös bragd under CineYouth Film Festival i Chicago i helgen. Filmen prisades i kategorin "Bästa drama", vilket Gustav Bondesson fortfarande har svårt att intala sig själv med.

– Att få beskedet om att man har vunnit när man befinner sig på andra sidan jorden.. Det var en konstig känsla! I dag är det fortfarande svårt att ta in, det är helt overkligt, säger en självfallet glad Gustav Bondesson som fick följa filmfestivalen på datorn hemma i Sverige.

Varför filmregiössrens Chicagovisit gick i stöpet den här gången, berodde på en filminspelning som han närvarade vid i helgen. Men Gustav får en ny chans att besöka Nordamerika i höst. Då bjuds han och en vän i filmteamet in till jättefestivalen Chicago International Film Festival i höst, där Wasteland kommer att visas.

– Det är hur kul som helst att Wasteland kommer att visas i USA. Nu arbetar jag för fullt med att få filmen att visas på fler ställen och i andra sammanhang, berättar han.

Senare under året kan även en ny film signerad Gustav Bondesson att dyka upp. Filmregissören vill dock spara på sina spoilers gällande vad filmen kommer att handla om.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar