Laddar

Halmstadbo gick loss med yxa – orskade stor skada

Mannen har även gjort intrång på militärt skyddsområde.

delningar

En 38-årig man från Halmstad har ett gäng händelsefyllda månader bakom sig. Från mars till augusti i år har han begått ett gäng olika brott på olika paltser i Göteborg.

Bland annat har mannen tagit sig in på Försvarsmaktens skyddsobjekt Käringberget i Göteborg. Mannen har erkänt händelsen, och lagt till att han var narkotikapåverkad då. I augusti gick mannen också med ett svärd, antingen avsiktligt eller av oaktsamhet.

I april bröt mannen sig in i ett källarförråd, där han sedan tagit sig in i flera av källarförrådens utrymmen. För att komma in dit har mannen först förstört tre entrédörrar med en brandyxa. Mannen själv hävdar att han inte hade för avsikt att stjäla något, utan istället försökte påkalla uppmärksamhet hos en person som vid tillfället vistades i fastigheten.

Vid flera tillfällen har mannen tillgripit fordon som inte här hans, och olovligt kört dem. Det har rört både bil och motorcyklar. Vid ett tillfälle såg ett vittne 38-åringen och en annan person klippa av en vajer som en motorcykel var fastlåst med. 38-åringen hävdar att han skulle visa sin kompis hur man klipper en vajer, vilket Tingsrätten inte bedömer som en trovärdig förklaring.

I går dömde Göteborgs Tingsrätt honom till fyra månader i fängelse. Han ska även betala fem olika skadestånd. Sammanlagt dömdes han för åtta brott. Redan innan åtal för de brotten väcktes fanns mannen under 41 avsnitt i belastningsregistret.

Relaterade artiklar