Halmstadartisten grävde guld på Grammis

Foto: Arkiv/pressbild

Tilldelades två utmärkelser på den hedersamma galan.

delningar

Grammisgalan har delat ut priser sedan 1969, och såväl även på torsdagskvällen då den 50:e upplagan ägde rum på Annexet i Stockholm. Under kvällen hedrades Tim "Avicii" Bergling med årets hederspris. Ett pris som hans far, Klas Bergling, känslofyllt tog emot till publikens varma applåder.

Uppmärksammades på scen gjorde också Seinabo Sey. Halmstadartisten var nominerad i kategorierna årets artist, årets pop, årets artist, årets textförfattare och årets album. Men gick bet på priset i samtliga kategorier, utom de två sistnämnda. I en intervju med Nyheter24 berättade sångerskan om att hon mest var stolt över att vara nominerad till årets textförfattare, alltså en av priserna hon kammade hem till sist.

– Jag har skrivit låtar sen jag var tio och jag tycker att det är så himla svårt, så jag är jätteglad över att någon tycker att jag är bra på det.

Även Robyn var nominerad i fem kategorier, men gick, precis som Seinabo, segrande ur två av dem. Hon titulerades till årets låt och årets pop med låtarna "Missing U" och "Honey".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar