Halmstadartist lanserar regnbågsöl

Artisten: "Tar parti för kärleken – den största kraften vi har".

delningar

Halmstadartisten Mariette släpper mikrofonen för en stund. I stället står en öllansering runt hörnet, som inte enbart ska släcka törsten, utan också hjälpa människor runt om i världen. Tillsammans med Brygghuset Finn och organisationen Regnbågsfonden ska artisten nu ta HBTQ-frågorna på största allvar. Det skriver krog- och nöjesguiden Thatsup.

- Ölets namn, Lovebeats, tar parti för kärleken, den största kraften vi har. Lovebeats hate! Det känns också viktigt att vi stöttar Regnbågsfonden. Alla som köper Lovebeats är med i kampen, och kanske känner man sig inspirerad till att göra en egen donation, säger Mariette till Thatsup.

Mariette.

Men historien bakom verket är en ren slump. Mariette sprang på Joacim Larsen, grundaren av Bryghuset Finn, under ett event. Och det var då som tankarna började spinna.

– När vi funderade vidare och började bli mer konkreta så kom idén att göra något för att stödja Regnbågsfonden med ölförsäljningen, helt enkelt att inte bara göra en god öl utan även göra en god sak, berättar Joacim Larsen för Thatsup.

IPA:n, som har en frisk och humleromatisk karaktär med toner av tropisk frukt, ananas, och krondill, kommer finnas tillgängligt på Systembolaget från och med den 12 juni.

För varje såld flaska skänker Brygghuset Finn en krona till Regnbågsfondens internationella arbete för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar