Laddar

Halmstad utsedd till årets superkommun

Succé för Halmstad under gårdagen:

delningar

Det är för fjärde gången som tidningen Dagens Samhälle utser Årets superkommuner. Under onsdagen stod det klart att vinnarna för i år är Nacka, Halmstad och Varberg – succé för Halland med andra ord.

– Vi tittar på hur kommunerna har presterat historiskt inom viktiga områden och mäter också deras styrka genom ett antal framtidsfaktorer. Ambitionen är att identifiera spännande exempel på hur man framgångsrikt kan driva kommun. Det tycker vi att vi har lyckats med även 2018, säger Anna Sönne, vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle i ett pressmeddelande.

En av motiveringarna till Halmstads utmärkelse är att den styrande femklövern under 2017 lett kommunen med oppositionens budget.

– Vi har så stark grundekonomi att vi kunde ha utvecklat verksamheten utan skattehöjning, sa Carl Fredrik Graf (M), dåvarande ordförande för kommunstyrelsen till Dagens Samhälle.

Halmstads satsning på bygglobsrobot under 2017 är också något som lyfts fram av Dagens samhälle. Halmstad vann i kategorin städer.

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.