Halmstad slår besöksrekord

Foto: Patrik Leonardsson/Destination Halmstad

2018 hade Halmstad sitt bästa turistår på 10 år.

delningar

Halmstads populäritet som besöksmål har ökat. Under 2018 registrerades drygt 728 000 gästnätter på hotell, campingar och vandrarhem i Halmstad kommun. Detta är det bästa resultat som uppmäts sedan man började mäta gästnätterna 2008.

- Vi är otroligt glada över resultatet, det är ett bevis på att Halmstad har tagit ett stort kliv i rätt riktning, säger Lina Siljegård, tf VD Destination Halmstad och tillväxtdirektör i Halmstads kommun.

Gästnätterna ökade totalt med sju procent jämfört med 2017. Den stora skillnaden kom från de internationella gästnätterna, som ökade med hela 28 procent.

En stor del av ökningen under högsäsongen tros komma från den soliga, långa sommaren och kattegattledens internationella genombrott. Ökningen under lågsäsongen tros bero på de olika idrottsevenemang som tog plats i kommunen under året.

Under de senaste åren har Halmstad satsat stort på turismen. Tillsammans med olika besöksnäringsföretag och offentliga organisationer har Destination Halmstad tagit fram en gemensam besöksnäringsstrategi vid namn "strategi 2030". Med denna hoppas de kunna slå ännu fler besöksrekord i framtiden.

- Halmstad har stor potential att fortsätta växa som destination, säger Lina Siljegård.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar