Laddar

Halmstad Handboll kan nå final i USM: ”En riktigt tuff utmaning”

Tar emot några av landets bästa lag på hemmaplan.

delningar

Halmstad Handbolls P16–lag har imponerat såhär långt i USM. Laget har sju raka segrar hittills, och nu väntar Steg 4 på hemmaplan i Halmstad Arena under helgen.

Vinner man sin grupp kvalificerar man sig till finalsteget som spelas i Malmö 20–22 april.

– Efter har gått så bra hittills hade vi hoppats på en lite lättare lottning, men nu får vi en riktig tuff utmaning, berättar lagets tränare Claes Andersson och Thomas Sivertsson.

För motståndet väntar nu IFK Skövde, Ystad IF och Borlänge HK. Klubbnamn som inger respekt.

– Ystad IF och IFK Skövde får nog anses vara bland de bästa klubbarna i Sverige när det gäller ungdomsverksamhet. Att få dem bägge i gruppen kändes väl spontant som lite otur i lottningen, men det blir upp till Borlänge och oss att agera underdogs. Vi anser oss inte slagna på förhand, säger tränarna.

Halmstad Handboll spelar sin första match mot IFK Skövde under lördagen, innan det hela avgörs med två matcher på söndagen.

– För två år sedan stod vi på tio raka segrar när vi åkte ut i den elfte mot GUIF och missade Steg 5 lite snöpligt. Nu skall vi göra vad vi kan för att ta oss dit och hoppas att det lever ända fram till sista matchen på söndag, säger Claes Andersson och Thomas Sivertsson.

Relaterade artiklar