Halmstad ett steg närmre riksutmärkelse

Foto: Halmstad city

Fick godkännande – på första försöket: "Aldrig skett förut".

delningar

Halmstads mål är att år 2020 bli "Årets stadskärna". Men för att nå dit vägs många olika parametrar in för att den enskilda stadskärnan ska kunna nomineras. Bland annat handlar det om att hur cityverksamheten samarbetar med offentlig sektor och vilka planer som finns planerade för en fortsatt utveckling av centrum.

Nu har Halmstad city kommit ett steg närmre utmärkelsen. En utmärkelse som även Skövde, Trollhättan, Kungälv, Uddevalla, Växjö, Landskrona och Arvika slåss om att tilldelas. Av de nämnda orterna sitter nu Halmstad i ett förarsäte, det eftersom organisationen Svenska Stadskärnor nu godkänt Halmstad city på första försöket som det skickats in. Johan Adermalm, Halmstad citys projektledare för Årets stadskärna 2020, menar att det är ovanligt för Halmstad att organsationen godkänner på första försöket.

– I Halmstad har det aldrig skett förut. Sist fick vi det på vårt andra försök. De tittar nämligen väldigt noggrant på vad man uppnått och vad man planerar för. Nu ser jag dess godkännande som väldigt positivt för vår möjlighet att kunna tilldelas Årets stadskärna 2020, förklarar han.

Att bli tilldelad Årets stadskärna 2020 skulle betyda mycket för Halmstad som stad och dess invånare, menar Adermalm. Där han bland annat pekar på stoltheten som finns för stadskärnan och att arbetet bakom för att utveckla den – "inte ska tas för givet".

– Jag ser Halmstadbornas kärlek till stadskärnan överallt; i bilder på Instagram och insändare i tidningar. Den syns även i form av företagsetableringar i centrum och i inflyttningsstatistiken. Denna attraktivitet ska vi ta vara på och stärka tillsammans, avslutar Johan Adermalm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar