Halmstad – bästa kommunen i Sverige

Foto: Halmstads kanotklubb/Privat/Jonas Skytt

Kommunen uppmärksammas för sitt arbete i föreningslivet.

delningar

Sedan 2010 har den nationella organisationen Sveriges föreningar bevakat föreningslivet i Sveriges kommuner. Främst har organisationen granskat de kommuner som gett föreningarna de bästa förutsättningarna, utifrån ledorden; självständighet, respekt, delaktighet i strategier och goda villkor att verka.

Nu visar det sig att Halmstads kommun är den kommun som vårdar sitt föreningsliv allra bäst. Det efter att Sveriges föreningar korat Halmstads kommun till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2018.

– Halmstad har utmärkt sig genom ett sammansatt arbete och stöd till ideella föreningar samtidigt som kommunen målmedvetet arbetat för att föreningar ska få verka utifrån sina egna förutsättningar, säger Gunnar Nilsson, styrelseansvarig för utmärkelsen, i en kommentar.

Utmärkelsen är betydelsefull för Halmstads kommun, menar kommunstyrelsens ordförande, Jonas Bergman (M), som mer än gärna inkluderar de enskilda föreningarna i priset.

– Vi är verkligen både glada och stolta över att kommunen får detta pris. Det civila samhället och föreningslivet är en viktig del av Halmstads samhällsutveckling, kring bland annat inkludering och för att skapa goda arrangemang och aktiviteter. Vi ska vara en god partner till föreningarna i deras arbete och det är inte bara kommunen som är pristagare utan det är lika mycket ett pris till den flora av föreningar som verkar i Halmstads kommun, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, i en kommentar

Priset delas ut den 20 februari, då Halmstads Eldsjälsgala arrangeras.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar