Halmstad är Asaads framtid – nu driver han sin första butik

Asaad Hamal har öppnat City Phone på Brogatan. - Foto: Wilhelm Nilsson

Asaad Hamal har hittat framtidstro i Halmstad.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Asaad Hamal kom till Sverige och Helsingborg för tre år sedan. Han lämnade då sitt hemland Syrien och kriget bakom sig, för att starta jakten efter ett bättre liv. Nu tre år senare efter ankomsten till Sverige har Asaad börjat få hopp om en framtid igen. Det efter att ha slagit sig in på arbetsmarknaden på egen hand.

Det har snart gått en månad sedan den numera Halmstadbon tog över lokalen på Brogatan 25. I sin verksamhet bedriver han reperationer av mobiltelefoner, datorer och surfplattor samt säljer mobiltillbehör i butiksnamnet City Phone.

– Jag har mellan 10 till 15 kunder här varje dag. Det går framåt. Hittills är jag ganska nöjd med utvecklingen (City Phones) men det kan bli bättre, säger Asaad Hamal.

Verksamheten är Asaads första arbetet på svensk mark. Trots det tycker han att det går bra för hans affärer. Reparera elektronikprylar tillhör nämligen hans intresse, därigenom han blivit självlärd i de yrkeskunskaper som han använder dagligen.

Nu hoppas han att fler Halmstadbor upptäcker City Phone och dess snabba reperationstid, som Asaad utrycker det. Verksamhetens koncept bygger på att det endast ska en timme att få sin telefon lagad. I slutändan hoppas han att det ska bära frukt, för att han ska kunna fortsätta driva butiken framåt. För det är i Halmstad som entreprenören ser sin framtid.

– Halmstad är en jättefin stad. Jag gillar den mycket, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar