Laddar

Halmia–talangen klar för provspel i toppklubbar: ”Kända för att ta fram talanger”

De ska han provspela för.

delningar

24Halmstad har tidigare skrivit om att IS Halmias talangfulla målvakt Noel Törnqvist varit och provspelat i den engelska klubben Leeds. Nu ska han vara på väg att provspela för ytterligare storklubbar. Uppgifter som bekräftas av hans rådgivare Liridon Kelmendi.

– Japp, det stämmer. Noel kommer att provspela med italienska Sampdoria mellan 10–14 april. Sedan är också tanken att han ska på provspel hos Atletico Madrid i maj, och Valencia i juni, säger Kelmendi till 24Halmstad.

Hur gick det med Leeds då? – De kom med ett erbjudande. Men det var inte tillräckligt intressant för att lämna Halmia. Halmia har gjort ett väldigt bra jobb med Noel, och har så gjort sedan han kom i januari.

Det är inga smålag vi snackar om, Sampdoria, Atletico Madrid och Valencia är ju storklubbar, framförallt de två sistnämnda? – Ja, med tanke på den nivå han håller är det inte så konstigt att sådana lag hör av sig. Det blir en bra erfarenhet att provspela i både Italien och Spanien, och jag vill att han ska få olika erfarenheter, men han har en en bra plattform här i Halmia, så han är på rätt ställe.

Hur kom det sig att det blev just de här klubbarna? – Det hade kanske gått att få Noel till på papperet ännu större klubbar, men de här klubbarna är kända för att ta fram talanger och vi vill att det ska vara en sådan typ av klubb. De här klubbarna har bra talangutveckling och bra målvaktstränare, säger Liridon Kelmendi.