Laddar

Haksabanovic om proffslivet i London: "Stjärnorna vill se mig spela"

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

delningar

Sead Haksabanovic talar ut efter sin första säsong i West Ham United.

Sead Haksabanovic lämnade Halmstads BK och familjen i Hyltebruk i augusti. Flyttlasset gick istället till London och West Ham United. Tränaren Slaven Bilic tog väl hand om honom, "som om Sead vore hans son". Sead fick debutera i cupen samt sitta på bänken i ett par Premier League-matcher.

West Hams inledning av säsongen gick dock inte, som klubben hade väntat sig. Tränare Bilic fick sparken, och den före detta Everton- och Manchester United-tränaren, David Moyes, tog över rodret. Därefter gick det utför för Haksabanovic. Speltiden uteblev, trots att flera stjärnor ville ha med honom i laget.

– Jag gjorde vad jag kunde på träningarna och jag visade ganska mycket. Många spelare ville ha med mig i truppen. (Manuel) Lanzini ville att han och jag skulle spela på mitten tillsammans. Joe Hart ville ha mig i startelvan. För mig räcker det, att så stora spelare vill ha mig där visar för mig att jag kan göra det, att jag inte åkt dit för ingenting. Jag tror på mig själv och ska bara fortsätta så tror jag att min chans kommer, säger Sead Haksabanovic till Kvällsposten.

En av stjärnorna som betytt mest för HBK-sonen, är Marko Arnautovic. Österrikaren och Haksabanovic har umgåtts kontinuerligt vid sidan av plan, där de bland annat spelat playstation hos varandra, eller gått ut och käkat middag ihop. Sead, som numera är montenegrinsk landslagsman, menar att den österrikiska diton, varit som en "storebror" för honom.

Trots att 19-åringen dagligen tränar och delar lägenhetshus med stjärnorna, har han fötterna på jorden – även om pengarna skapat möjligheter för honom.

– Nu kan jag hjälpa familjen med pengar och vi kan köpa vad vi vill. Om de gillar ett hus kan jag köpa det åt dem. Jag kan hjälpa dem med vad de vill. Det känns skönt eftersom de har hjälpt mig till nu. Pappa har kört mig och alltid varit där och min mamma också så det känns helt underbart att man kan ge tillbaka nu, berättar Haksabanovic.

I år fick fotbollsspelaren sitt körkort indraget, vilket 24Halmstad tidigare skrivit om. I sin Mercedes Benz S 63 drog han i 52 kilometer i timmen, på en 30-väg. Bilen – den får nu vila ett tag.

– Jag kom in på en väg där det var 40 kilometer från början och jag kör 50, men missade skylten längre fram att det blev 30. Polisen tog mig med laser. Jag visste direkt vad som skulle hända så jag sa bara till dem att ”ta det”. Men jag har lärt mig min läxa nu. Du vet, man är ung och gillar att trycka på gasen, säger Sead Haksabanovic.

Relaterade artiklar