Haglund åkte på första förlusten

Magnus Haglund, manager i Halmstads BK. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Men managern ser nyktert på framtiden: "Så ska vi jobba vidare härifrån".

delningar

Halmstads BK har sex poäng upp till andraplatsen. På tisdagskvällen blev vägen till toppen genast längre efter förlust mot Gais.

Halmstads nye manager Magnus Haglund fick sig en riktig pangstart, efter att HBK lyckades knipa tre poäng borta mot Trelleborg i helgen. Men vind i seglet kan snabbt vända åt andra hållet. Det fick hallänningarna bekänna på tisdagen. Halmstad hamnade i ett 0–2-underläge redan efter 22 minuter när Gais kom på besök.

– Vi släpper in 0–1 på hörna. Det kan tydligt ses från vår sida att det präglar spelare som har svårt att komma igång, och komma upp i press, för att få det tryck på bollhållaren som vi klarade av i Trelleborg. Konsekvensen på det blir också att vi släpper in ett andra mål, säger Magnus Haglund, tränare i Halmstads BK, på presskonferensen efter matchen.

Trots en uppväxling av HBK senare in i matchen, kunde Gais till sist vinna med 2–1. Magnus Haglund väljer dock att blicka framåt efter sin första förlust i Halmstad – som manager.

– Det här var inte bra nog, men nu måste vi jobba vidare härifrån. Vi måste jobba hårt och tålmodigt för vidare prestationer och poäng framöver, säger han.

På lördagen spelar Halmstad sin nästa match. Då väntar Hallandsderby borta mot Varbergs Bois.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar