Gyllene Tider tackar för sig – med konsert i Halmstad

Foto: Bildbyrån/Arkiv

40 år på den stora scenen. Nu tackar Gyllene Tider för sig med en avskedsturné, som startar på Brottet hemma i Halmstad.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Året var 1978 när Gyllene Tider förgyllde sommartiden med låtar så som "En konstig tjej" och "När alla vännerna gått hem". Fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer senare meddelar Gyllene Tider att man tackar för sig. Det gör man med en avskedsturné i Skandinavien, som omfattar 17 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad den 4 juli.

”Återtåget”-turnén 1996 slog alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon åskådare.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

– Den här turnén känns som vårt tack till den helt fantastiska publik vi har haft en kärlekshistoria med i så många år. Det kommer att kännas som ett enda långt födelsedagskalas man delar med vänner och familj - finalen på en otrolig resa man bara kan vara tacksam över att få ha varit med om, säger Micke Syd Andersson

Bandet kommer även under våren att släppa ett nytt album.

Biljetterna släpps tisdag 5 februari klockan 09.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.