Glädjebeskedet: Halmstadsonen tar med sig landslaget hem

Förbundskaptenen kommer hem och ställs mot sin moderklubb.

delningar

Den ene har avslutat säsongen och den andra är mitt uppe i ett stundande EM-kval. Den senare är Estlands landslag som coachas av Halmstadsonen Thomas Sivertsson. Han tar nu med sig sitt manskap hem till Halmstad för att finslipa det sista inför de kommande matcherna mot Nederländerna och Slovenien.

– Vi åker dit med tolv spelare, då några spelare har ett par omgångar kvar i sina ligor. Det blir ett "pre-camp" där vi tränar, spelar lite padel och spaar ute på Tylösand. Jag vill skapa en klubbkänsla i ett landslag och därför gör vi det här, säger Estlands förbundskapten Thomas Sivertsson.

Hur kul blir det att få visa upp sitt Halmstad?

– Jättekul! Det blev väldigt uppskattat i Kolding (Tränade klubben 2008 och 2009). Synd bara att det inte lär bli ur stadens bästa sida med 25 grader och sol, säger Sivertsson.

Drott och Estland kommer träna ihop.

Estland stannar i Halmstad från den 4 till den 6 juni. Fyra träningar är inbokade och några av dem tillsammans med HK Drott. En av kvällarna kommer lagen också att ställas mot varandra. Men inte i en officiell match, utan ett matchpass som spelas tre gånger 30 minuter.

Drottränaren Johan Hedlund ser det som positivt, att hans spelare ska få möjligheten att träna tillsammans med Estland:

– Det ska bli väldigt roligt att få bjuda handbollsfolket i Halmstad på det här. Givetvis blir det också kul att se hur vi ligger till själva. Inte minst efter de sista fem, sex matcherna som var fantastiska, berättar han.

Träningarna kommer vara öppna för allmänheten. Drott kommer i början av vecka 23 annonserna vilken tid matchpasset kommer att äga rum.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar