Laddar

Glädjebeskedet för Drott – ”Känner en enorm tacksamhet!”

Det hårda arbetet har gett resultat.

delningar

Under fredagen kom glädjebeskedet för hårt pressade HK Drott. Sedan juli månad har man betalat in ungefär 300 000 kronor vilket innebär att man nu reglerat den skuld man hade till Halmstads kommun.

– Det är viktigt att påpeka att det är den skulden som gjorde att vi var avstängda från Halmstad Arena som vi nu reglerat. Känns jättebra såklart, en viktig pusselbit på vägen tillbaka. Nu har vi kommit ikapp oss kan man säga vi har till och med betalat för november redan, säger Claes Andersson, lagledare för herrlaget.

Hur känns det då? – Utan människors gåvor och sponsorer som hört av sig hade det inte gått. Det här är ett direkt resultat av Rädda Drott-matchen. Vi känner en enorm tacksamhet mot de som stöttat och hjälpt oss. Samtidigt vill vi gärna berätta att detta bara är en pusselbit. Det är nu månadskostnaderna börjar. Det är inte billigt med bussresor och domare till exempel.

Härnäst väntar Vinslöv på hemmaplan för herrlaget, en tuff uppgift för ett något skadeskjutet Drott.

– De låg i allsvenskan för två år sedan, och är ett lag som startat lite knackigt precis som vi. Sen har de delvis ett nytt lag, och på väg att bygga något nytt, vilket vi måste ha respekt för. Men vi vill fokusera på oss.

Hur slår ni dem, bortsett från att göra fler mål än de gör? – Att göra fler mål funkar varje gång, så det är ett bra recept. Men skämt åsido har vi  fortsatt släppt in för mycket mål.  Vi är lite för ojämna i matcherna, då vi är riktigt bra i perioder och riktigt dåliga i perioder. Men vi visar i stora delar av matcherna vi är tillräckligt bra.

– Vi saknar kanske lite fysisk storlek och kraft men vi får försöka hålla ett högt tempo och få dem att jobba. Så att vi tröttar ut dem helt enkelt.

Det är som sagt ett skadehärjat Drott som kommer till spel, men det är inte det enda som ställer till det. Därför ser man till ungdomssektionen för att täta luckorna.

– Vi har några skadade och dessutom några som måste jobba och skriva tentor, vilket gör att Hannes Sjöberg får chansen att debutera imorgon.

 

Relaterade artiklar