Laddar

Glädjande siffror: Så går bilförsäljningen i Halland

Det säger den senaste statistiken om nybilförsäljningen.

delningar

Enligt ny statistik från BIL Sweden fortsätter nybilförsäljningen att öka. Oktober 2017 var den bästa någonsin. 32 112 fordon såldes, en ökning med 1,4 procent jämfört med förra månaden 0,8 procent jämfört med samma period förra året.

– Den stora efterfrågan på nya fordon, både personbilar och lastbilar, är en återspegling av att Sverige befinner sig i en högkonjunktur. Konjunkturinstitutets senaste konjunkturbarometer för oktober visar på ett fortsatt mycket ljust stämningsläge i svensk ekonomi såväl för näringslivet som för svenska privathushåll. Detta talar för en fortsatt positiv utveckling på fordonsmarknaden framöver, säger Bertil Moldén, VD BIL Sweden.

Halland såldes under oktober 1063 bilar, vilket är en ökning med tio procent jämfört med förra månaden och en lika stor ökning jämfört med samma period för ett år sedan.

Skåne följer resten av landet gällande den mest sålda bilmodellen, Volvo XC60, vilket är den mest sålda modellen för andra månaden i rad med 265 stycken. På andraplats hamnar Volkswagen Passat med 265 sålda bilar medan på tredjeplats finns Volkswagen Golf med 202 sålda bilar.

Nybilsförsäljningen oktober 2017

 

Källa: BIL Sweden.

Relaterade artiklar