Glada skolbarn fyller Wapnö gård: "Stort intresse"

Wapnö Kretsloppsdagar kombinerar nytta med nöje. Foto: Mostphotos

I två dagar får barn från skolor och förskolor bevittna hur Wapnö gård sköter jordbruket.

delningar

Hur ser en gårds kretslopp ut egentligen? Mellan den 23-24 april har Hallands skolbarn och deras föräldrar möjlighet att få lära sig mer om just det. Wapnö gård bjuder nämligen in till barnevenemanget Kretsloppsdagar.

Dagen börjar klockan 09.00 med frukost i det gamla spannmålsmagasinet. Där kan de bland annat få se hur mjölkningen går till, berättar Ann Christin Bengtsson, som är mässansvarig på Wapnö, i ett pressmeddelande.

Evenemanget fokuserar på roliga aspekter och det anordnas till exempel tipspromenader och teckningstävlingar i vilken vinnaren kan få sin teckning tryckt på mjölkpaketen. En annan viktig del är att barnen får lära sig om miljön och hur Wapnö gård försöker skära ner på transporter samt använda de restprodukter som blir över efter produktionen.

–Det är i vårt intresse att delge ungdomar vad som finns på gården och vi har fantastiska möjligheter att ge dem en helhet. Det är inte att bara vara här utan vi kan verkligen tala om var maten kommer ifrån och hur mycket gårdens kretslopp ger oss, säger Wapnös VD Lennart E Bengtsson i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar