Gick du på aprilskämten i dag?

Foto: Bildbyrån/24Sverige

Hallarna och Good Morning Hotel skiftar inte färg till gult.

delningar

Det är säkerligen få som har missat att det är den 1 april i dag. Som vanligt har det skämtats friskt i medier, bland företag och privatpersoner.

På 24Halmstad kunde du tidigare i dag läsa om att Hallarna och Good Morning Hotel byter färg på fasaden och övergår till gult. Niklas Santesson, centrumchef vid Hallarna, har tidigare berättat för 24Halmstad att Good Morning Hotel kommer att få en ny fasad. Det återstår dock att se om den blir gul.

På 24Falkenberg kom beskedet – Hylte och Falkenberg blir en gemensam kommun.  Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande Falkenberg, menade att "fördelarna var många" med att slå ihop komnunerna till "Hylteberg".

Raka besked gav också 24Varberg. Sajten skrev att det är slutsurfat på de kommunala stränderna i Varberg, det efter att Varbergs kommun skulle införa en mobilfri zon. Skämtet grundade sig i det tidigare beslutet att kommunen inför rökförbud på stränderna.

Här nedan har vi sammanställt skämten med Hallandanknytning som publicerades under dagen:

1. SVT Halland skrev att Halmstads BK, Falkenbergs FF och Varbergs Bois slås ihop och blir Hallands FF. "För regionen blir det ett slagkraftigt lag, nu kan vi äntligen slåss med de stora lagen såsom Malmö FF, Norrköping, AIK", menade Hasse Eklund, tränare i FFF.

2. Östra Småland skämtade med Kalmars kommunalråd, Johan Persson (S), att denne skulle kliva in i Falkenbergsrevyn. För att spä på det än mer publicerade man en bild på Persson i kycklingdräkt.

3. Halmstad Badmintonklubb drev med sig själva efter de många nyförvärven från Danmark. Därmed skrev klubben på Facebook att de gjort klart ett sponsorskap "Kød Eksperten Aps, som sponsrar med rød pølse till alla i publiken i kvällens SM-semifinal.

Dessutom var det flera riksmedier, företag och offentliga personer som passade på att skämta:

1. Nyheter24 skrev att staten kommer att lotta ut en miljon till en person som testar positivt för klamydia nu i april. Med initiativet hoppas man att fler ska gå och testa sig för könssjukdomen. Projektet har fått namnet "Klamydiamiljonen".

2. Resebolaget Apollo gick ut med ett pressmeddelande om att man lanserar ett nytt tilläggspaket vid namn "Live a Little". Bland annat kan du betala för att bli fastbunden i solstolen i två timmar utan telefon för att få "lugn och ro", anlända till destinationen via fallskärm eller dejta en "local" där ni går på middag tillsammans med en tolk. Önskar du träff med en "extra kärlekskrank local" kostar det extra.

3. Greta Thunberg gick ut på Twitter och meddelade att hon kommer att sluta klimatstrejka och gå tillbaka till skolan för all framtid. Anledningen är att alla ledare hon har samtalat med redan har koll på vilket hot som klimatet står inför.

4. SkiStar gick i ett pressmeddelande ut med Norges och Sveriges största skidorter, Trysil och Sälen, kommer att bindas samman med en 45 km lång, världsunik gondolbana och bilda "SkiStar Trysil Sälen Resort". Gondolliften sträcker sig över två länder.

5. Ving berättade om hur Jan ”Julle” Axelsson på en charterresa med Ving i slutet av 1970-talet till Gran Canaria och blev kvar. I hela 40 år lyckades ”Julle” med konststycket att leva lyxliv på nuvarande Sunprime Atlantic View – utan att betala en krona.

6. Sodastream gick ut med att man tillsammans med den amerikanska astronauten lanserar en ny teknologi som omvandlar ett överskott av koldioxid till kolsyrat vatten. Genom att blåsa i flaskans munstycke går det att tillföra kolsyra till vilken dryck som helst.

7. HSB skrev i ett pressmeddelande att man kommer att bygga om över 5 200 garage till kooperativa gräshopps-odlingar. Med en hög proteinhalt är gräshopporna ett mycket intressant alternativ livsmedel för de som vill hålla koll på sin vikt, är rika på kalcium och nyttiga aminosyror.

– Många har dem som sällskap om kvällarna, och kan ibland bli så pass fästa vid kompisarna att det blir svårt att tillaga dem när det sedan blir middagsdags.

8. Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, berättade att man genom DNA-märkning ska kunna spåra och bötfälla hundägare som inte tar upp bajset efter sina hundar.

9. Onlineresebyrån eBeach skrev att man lanserar världens första baddräkt driven av solenergi. Baddräkten möjliggör trådlös mobilladdning och har även en sval ficka för att förhindra att mobilen överhettas i solen. Den är dessutom försedd med vattentäta fickor. Komplett med två små insydda högtalare i de ovadderade kuporna - en så kallad boob box.

10. TUI meddelade att man satsar på ett nytt hotellkoncept, ”Kids & Friends”, enbart för barn från sex till elva år. Bland annat kommer efterrätt att serveras till förrätt samt frukost till middag och vice versa. Minibarer byts ut mot minifrysar, större utbud av barnkanaler på TV och inte minst väl fungerande wi-fi.

Ett urval av tidigare skämt från 24-sajterna:

1. 24Emmaboda skrev att Ullared-Boris öppnar jättevaruhus i Emmaboda. Emmabodasonen kommer hem – och öppnar upp ett nytt varuhus i Emmaboda. "Det kommer leda till hundratals nya jobb på orten", sade Morgan Karlsson, som är delaktig i projektet.

2. 24Halmstad avslöjade att ett köpcentrum med hela 600 butiker hade planer på att etablera sig i Halmstad.

3. 24Varberg berättade att en städare gjort en stor upptäckt i fästningen har en dansk regeringsman krävt att hela Varberg ska överlämnas till Danmark. Fyndet? Ett 200 år gammalt A4 papper.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.