Gessle avslöjar: Ligger bakom framgångsrikt band

Per Gessle. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Har gjort succé i Frankrike och USA.

delningar

Det hela startade 2017 när popbandet Mono Mind släppte sin första singel "Save me a place". Därefter har framgångarna blivit verklighet i både Frankrike och USA. Nu avslöjar ingen mindre än Per Gessle att det är han som ligger bakom musikprojektet, uppger TT.

– Tanken var redan från början att jag skulle avslöja att det är mitt projekt. Att det sker nu när albumet släpps och jag fyller jämnt känns naturligt. Dessutom hade det kommit ut ändå nu när plattan kommer. Det finns låtar på den där man kan höra att det är jag som sjunger, säger Per Gessle till TT.

Halmstadsonen fyller 60 år på lördag och nu firar han den stora dagen med ett skivsläpp – vilket också blir bandets debutalbum, "Mind control", som albumet kommer att heta.

– Bara tanken på att jag fyller 60 år känns fullständigt overklig, samtidigt är det ett faktum som jag ibland blir påmind om. Jag är lyckligt lottad som fortfarande har hälsan i behåll. Sådana saker tänkte jag aldrig på förr. Men nu börjar vänner och bekanta bli dåliga eller så försvinner de, berättar världsartisten för TT.

Men varför har Gessle hoppat på ett nytt musikaliskt projekt? Jo, idén kläcktes när han ville hitta ett nytt sätt att skapa musik. Och visst har han lyckats. Det går nämligen inte att lista ut att det skulle vara Per Gessle som är sångaren i bandet när man lyssnar till låtarna.

– Rösten är handgjord i datorn, det lät inte så där när jag sjöng in låtarna. Vi har inte använt vocoders och sådana prylar. Allt är skapat i olika dataprogram där jag sjungit in låtarna i fel tonarter och i konstiga oktaver, sedan har vi töjt och bänt i vokalerna och konsonanterna för att skapa rösten och fraseringarna.

Mono Mind har tidigare släppt singlarna "Save me a place", "La la love" och "I found my soul at Marvingate".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar