Gastronomen öppnar restaurang i Halmstad

Christofer Bengtsson har hittat hem. - Foto: Wilhelm Nilsson

Christofer Bengtsson: "En dröm som går i uppfyllelse".

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Halmstadsonen Christofer Bengtsson har hittat hem. Efter flera år utomlands sluter han nu cirkeln, och uppfyller nu den idé som han länge drömt om.

– Jag har i flera år dröm om att få start egen restaurang i min hemstad. Varför det har dröjt beror på att jag ville hitta den perfekta lokalen, vilket jag känner jag får här, säger Christofer Bengtsson när vi träffas på Brogatan 34.

Lokalen återfinns på våningsplanet ovanför Sakura, där House Ming tidigare huserat. Här har väggarna klätts med dekorsten och om ett par veckor ska sten- och ekgolv läggas. Christofer poängterar att känslan ska förbli "som att komma hem till mig". Samma idé gäller mat och dryck.

– Ett koncept kommer att vara obefintligt. I stället kommer det serveras rätter som jag känner för just för stunden. Tanken är att det blir sjukt prisvärda mellanrätter. Det är precis så jag vill att en restaurang ska vara, förklarar gastronomen.

Vad kommer restaurangen att heta?

– 2 Våningen (Läs: Andra våningen). Namnet kändes klockrent när jag kom upp hit första gången och tittade på lokalen. Det är ett namn som sätter sig direkt och förknippar sig bra med läget på andra våningen.

På 2 våningen kommer det finnas plats för 45 sittplatser, utöver de 16 platser i loungedelen. Först i slutet av maj kommer Halmstadborna kunna slå sig ned i lokalen för att smaka av menyn från stans senaste tillskott. Mat som två unga kockar kommer att stå för.

– Två i köket är klara. Det är två unga tjejer, en av dem har vunnit skol-SM. Min vision är att unga ska ges chansen att få utvecklas här, avslutar Christofer Bengtsson.

Christofer Bengtssons matfilosofi grundar sig på det skandinaviska köket med en asiatisk touch. Tidigare har gastronomen varit semifinalist i Årets kock (2016) och finalist i Bocuse d´Or Sverige (2017).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar