Laddar

Gamla giganter drabbar samman

Ikväll ställs Drott mot klassiska laget.

delningar

Efter en något stapplande inledning på säsongen är det för HK Drott att under onsdagen ge sig av norrut till Uddevalla för ett möte med klassiska GF Kroppskultur.

– Vi jobbar vidare med det vi har och känner att vi utvecklas både defensivt som offensivt. Vi försöker också hitta bot på problemet med ojämnheten under matcherna. Vi är både jättebra i perioder och rent utav urdåliga i andra. Skillnaden får inte vara så stor om det skall bli poäng i matcherna framöver. Skador och sjukdomar stör så klart, men det ingår och är inget vi skall lägga fokus på, säger Claes Andersson.

Till kvällens match saknas långtidsskadade Hampus Fernebrand och Johan Petersson. Dessutom saknas fotskadade Andrius Mikko och ljumskskadade Erik Lindau. Som om inte detta vore nog missar Oscar Ljunggren och Rasmus Abrahamsson matchen på grund av sjukdom. Inte de bästa förutsättningarna för ett Drott som enbart vunnit en av de inledande fem matcherna.

– Vi får nog titta lite på förutsättningarna här. Drott-tröjorna spelar inte av sig själv. Vi har tappat 16 spelare från truppen som åkte ur Allsvenskan i våras. Med tanke på allt detta så tycker vi faktiskt att resultatet är ganska väntat. Det är en process detta.

– Killarna måste få chansen att skaffa sig erfarenhet. Med lite vinster kommer självförtroende och med självförtroende kommer utvecklingen gå fortare. Vi behöver ha tålamod. Samtidigt har vi inte känt oss chanslösa i någon match, utan vi känner att vi har mer att hämta. Målet att hänga kvar ligger fast. Vi tror på killarna och tror att vi kan lösa det.

Vad vet ni om Kropps? – Till skillnad från oss är Kropps ett mycket storväxt lag. Deras fyra centrala spelare är 2 meter allihop, och deras niometerslinje har stor erfarenhet. Vi är precis tvärtom. Små och oerfarna. Men kunde David slå Goliat, så kan vi slå Kropps. Det som krävs är att vi får fart på matchen och får de stora pjäserna i gungning, då skall vi med smartness och snabba fötter springa i åttor runt dem. Men det blir en mycket tuff utmaning. Vi skall dock göra vårt yttersta, det lovar vi.

Relaterade artiklar