Laddar

Förvarade stora mängder stöldgods och narkotika – döms till fängelse

Mannen i 45-årsåldern döms vid Halmstad tingsrätt för såväl grovt narkotikabrott som häleri.

delningar

I december slog polisen till mot en man i 45-årsåldern som är hemmahörande i Halmstad. I mannens bostad upptäcktes såväl stora mängder narkotika som ännu större mängder stöldgods.

Mannen har erkänt att han haft såväl amfetamin som cannabisharts och olika tabletter i sin ägo. Däremot har han hävdat att narkotikan tillhör en annan person, som han inte velat namnge. Polisen har även hittat lappar på mannens vind och i hans bostad som tingsrätten bedömer vara skuldlistor.

Men det är inte bara olika typer av droger som den åtalade mannen har förvarat. Vid tillslaget i december upptäcktes även stora mängder stöldgods, som enligt åklagaren uppgår till ett totalt värde på drygt 140 000 kronor. Allt från hårddiskar, klädesplagg, cykeldelar och gräsklippare hittades.

Enligt den åtalade mannen tillhörde även godset en annan person som han inte ville namnge. Han säger sig inte heller haft vetskap om att sakerna var stulna.

Men varken när det kommer till narkotikan eller till stöldgodset väljer tingsrätten att gå på den åtalade mannens linje. Istället konstaterar domstolen att mannen har begått grovt narkotikabrott och häleri. Mannen frias däremot från vapenbrott.

Han döms till fängelse i tre år och tio månader.

Relaterade artiklar