Laddar

Fortsatt bra bilförsäljning i Halland

Den positiva trenden för bilförsäljningen i Hallands län fortsätter visar ny statistik från BIL Sweden.

delningar

Totalt såldes 31 679 bilar i Sverige under september, en ökning med 1764 bilar, eller 5,9 procent jämfört med föregående månad. Jämfört med förra året såldes det 613 färre bilar, vilket motsvarar 1,9 procent. Den mest sålda bilmodellen i landet var Volvo XC60, 2 683 stycken, tätt följt av Volkswagen Golf, 2361. Den tredje mest sålda bilen är Volkswagen Passat, 1 329 stycken.

– Nybilsregistreringarna minskade med 1,9 procent i september. Det är dock viktigt och komma ihåg att vi jämför med starka siffror förra året och att det var en registreringsdag mindre i september i år jämfört med september ifjol, säger Bertil Moldén, VD BIL Sweden.

I Hallands län såldes 963 bilar under september, en ökning med 74 bilar, 8,3 procent jämfört med föregående månad. Samma period förra året minskade försäljningen med 18 bilar, 1,9 procent.

– Årets september är den tredje bästa någonsin för en septembermånad, överträffad bara av september i fjol och september 1974, då det var en köprusch inför en momshöjning, fortsätter Bertil Moldén,

Hallands län följer inte trenden i övriga landet gällande den mest sålda bilmodellen. Här är den mest sålda bilmodellen istället Volkswagen Golf, 98 stycken, följt av Volvo XC60 med 40 sålda bilar. På tredje plats är Volkswagen Passat,171 sålda exemplar.

– Det är högkonjunktur i Sverige, vilket också visar sig i en mycket stark bilmarknad. Låga räntor, köpstarka hushåll och en stark arbetsmarknad bidrar till det stora intresset för att investera i ny bil, säger Bertil Moldén.