Förslaget: Jätte-vd tar över ordförandeklubban i HBK

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Valberedningen ger Halmstadentreprenören förtroendet.

delningar

Ansvaret över 120 anställda och 100 lastbilar kan nu komma till att ökas för Per-Olof Nilsson, 61, som till vardags är vd för åkeriet GN Transport. VD:n föreslås nu att bli ordförande i Halmstads BK, det sedan Anders Klingmyr valt att kliva av sin post, rapporterar Hallandsposten.

Enligt tidningen vill "Pelle", som han kallas, inte ta ut något i förskott, men menar att han är "hedrad" över att han nu kan bli klubbens nya ordförande. Ett förtroende där han i så fall skulle försöka få HBK tillbaka till finrummet igen.

– Jag känner att Halmstad behöver ett allsvenskt lag och är det då så att man får förfrågan att hjälpa till så får man försöka göra det. Jag känner att det är viktigt att både näringslivet och även det kommunala kanske tar ett krafttag här och ser till att vi får ett allsvenskt lag med gemensamma krafter, säger Per-Olof Nilsson till HP.

Innan något är skrivet i sten ska medlemmarna i Halmstads BK få säga sitt. Först på måndag i nästa vecka hålls årsmötet, och då kommer klubbens framtid att avgöras.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar