Företagaren säljer chokladbollar till flygbolag: "Spännande"

Victoria från Varberg fick beställning - på 70 000 chokladbollar.

delningar

För drygt tre år sedan flyttade Victoria Andersson från Varberg till Helsingborg för att studera logistik. Under utbildningen startade hon företaget Fitnessfika, där hon bakar en nyttigare version av chokladbollar. Nu har hon fått en order på 70 000 chokladbollar från flygbolaget BRA, något Hallands Nyheter var först med att rapportera.

- Det känns väldigt spännande och roligt, säger Victoria till 24Varberg.

Det hela började med att Victoria funderade på att starta eget företag och gjorde en lista på saker hon ville göra. En sak som stod med på listan, var nyttiga chokladbollar.

- Från början kände jag själv att jag upplevt ett glapp på marknaden. När jag ville köpa fika och ha ett nyttigare alternativ till en vanligt chokladboll så fanns det inte, säger hon.

Victoria hade med sina nyttiga chokladbollar på träningen, där hon märkte att det fanns en efterfrågan på produkten. Parallellt med intresset för produkten började hon fundera på att göra företagsidén till verklighet.

- Jag har alltid gillat att baka, och nyttiga chokladbollar var något jag bakat mycket själv. Det är en enkel produkt att tillverka och sälja, berättar Victoria.

Sagt och gjort. Företaget startade för ungefär ett år sedan, och till en början var det främst försäljning till träningsanläggningar. Eftersom hon själv tränar mycket, blev det en naturlig ingång. Studierna blev klara i somras, och nu arbetar Victoria som med marknadsföring vid sidan om sitt egna företag.

- Det har varit ungefär 1000 handrullade chokladbollar i veckan vanligtvis. Nu när jag fått den här stora orden ska det tillverkas 70 000 chokladbollar under två veckor, med start i nästa vecka.

Trots den stora beställningen kommer chokladbollarna fortfarande att rullas för hand. För att hinna baka alla chokladbollar i tid, får Victoria få hjälp av ett företag i Trelleborg.

- Det känns väldigt spännande och roligt. Det känns roligt att det finns ett intresse för det, det blir som ett kvitto på att det jag gör är uppskattat, säger Victoria om den stora ordern.

Det som skiljer Victorias chokladbollar från andra chokladbollar, är främst att hon har tillsatt proteinpulver och använder sig av honung istället för raffinerat socker.

- Om man jämför med de i butiken, så innehåller de oftast e-ämnen och tillsatser. Mina chokladbollar innehåller även riktigt smör, vilket få andra chokladbollar som man köper gör.

Vad är framtidsplanerna?

- Att utveckla en produktserie. Framförallt få fram fler smaker på chokladbollarna och fler produkter som håller sig ifrån så mycket tillsatser och raffinerat socker som möjligt. Tanken är inte att det behöver vara perfekt nyttigt, men att ta bort så mycket som möjligt av det onyttiga så att det blir ett bättre alternativ till det som finns. Smaken är också väldigt viktig, avslutar Victoria.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar