Laddar

Förbundet om Drotts framtid: ”Det är ett tecken på vart det är på väg”

Så lyder domen inför helgens match.

delningar

Vid lunchtid under fredagen kom nyheten att HK Drott har begärts i konkurs av Skatteverket. Detta sedan Kronofogden inte anser det troligt att man kan betala tillbaka de 360 000 kronor man är skyldiga staten.

Drott lyckades under hösten efter mycket slit från många eldsjälar och handbollsvänner att återigen få tillträde till Halmstad Arena, som man varit avstängda från då man legat efter med betalningen av fakturor.

I helgen möter herrarna Höörs HK H65 hemma i Arenan och matchen kommer att spelas, det meddelar Adam Engström, tävlingsansvarig på Svenska Handbollförbundet.

– Vi fick informationen tidigare idag. Vi har ju inte fått någon officiell information egentligen och i min värld händer inget den närmaste veckan eller kanske till och med veckorna. Att vara begärd i konkurs är ju inte samma sak som nedlagd. I liknande fall tidigare har en konkursförvaltare drivit klubben vidare en kortare tid. Det beror på om man kan se att det kommer in några intäkter. Men såklart, det är ett tecken på vart det är på väg.

En eventuell urdragning kan enligt Engström komma att bli aktuellt, samtidigt som det i så fall skulle innebära att det inte kommer några nya intäkter till. I vilket fall vågar man ännu inte uttala sig om vad som händer på längre sikt i Drotts fall.

– Vi har en bestämmelse som säger att vid urdragning efter en serie har vänt, tar Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté beslut om hur man gör med en eventuell strykning av laget i serien. Det kan ju faktiskt vara sportsligt orättvist mot de andra lagen att stryka det urdragna laget rakt av.

Drott själva har dock inte gett upp kampen. De själva blev tagna på sängen av beskedet, som de fick via media och inte genom skatteverket.

”Vi vill inte ge upp än. Vi har jagat Skatteverket i några timmar nu, utan att komma fram. Vi vill få besked kring vad som gäller.[…] Under tiden pågår verksamheten som vanligt. Och vi tar tacksamt emot medel för att reglera de 360 000 kronor som skulden är. Att komma till vår match imorgon är ett sätt att bidra. […] Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke, och vi vill inte kasta yxan i sjön.Tillsammans kan vi kämpa oss igenom även denna kris. All hjälp mottages tacksamt.”, skriver ordförande Roger Wohlin på klubbens facebooksida.

24Halmstad har sökt representanter för klubben, dock utan framgång.

Relaterade artiklar