Laddar

Flygplatschefen: ”Det är väldigt glädjande”

Magnus Edman om framgången – och det unika med flygplatsen.

delningar

Bästa siffrorna på 15 år. Halmstad City Airports flygplatschef Magnus Edman presenterade glädjande siffror på kommunfullmäktiges sammanträde i tisdags. Under 2017 hade flygplatsen 135 000 resenärer; ett klart bättre resultat än tidigare år.

– Det är väldigt glädjande och vi måste gå tillbaka till 2002-2003 för att hitta motsvarande passagerarsiffror, sa Magnus Edman på kommunfullmäktige.

Så sent som 2013 hade flygplatsen inte ens 100 000 resenärer, och för två år sedan hade man cirka 120 000 resenärer. En stor anledning till den kraftiga ökningen stavas BRA, bolaget som bildades 2016, förklarar Magnus Edman.

– BRA bildades för två år sedan och binder ihop Sverige med 13 orter i dag. Man har även ett fint samarbete med Finnair, förklarade Magnus Edman och riktade även fokus på bolagets satsning på biobränsle:

– Vi har, som första flygplats i landet, en kontinuerlig inblandad av biobränsle i det vi tankar – och det är för alla maskiner som tankas på flygplatsen, allt från polis- och ambulansflyg till charterflyg. Tack vare detta så har vi en produkt på marknaden som även privatpersoner kan köpa; BRA har, som första passagerarflyg i världen, lanserat biobränslebiljetter för flyg.