Laddar

Flera män häktade – misstänkta för grov stöld

Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒån. - Foto: Bildbyrån

Duon ställs nu inför rätta i flera brottsmål.

delningar

Tre män står åtalade för en mängd brott vid Halmstad tingsrätt. Männen misstänks bland annat för en grov stöld den 5 april i år.

Enligt åtalet ska männen, som är i 50-, 40- och 35-årsåldern, ha tagit smycken, fotografier och en dator från en kvinnas bostad i Ånarp. Brottet bedöms enligt åklagaren som grovt då stölden inträffade efter att de olovligen berett sig tillträde till kvinnans bostad.

Männen i 35- och 40-årsåldern greps samma dag och häktades tre dagar senare. Den 13 april häktades även mannen i 50-årsåldern.

Mannen i 40-årsåldern misstänks även för två fall av olaga hot och grov olovlig körning. Mannen ska enligt åtalet bland annat ha hotat en man genom att lyfta en hammare mot honom.

När han häktades ska polisen även ha hittat amfetamin på honom och han misstänks också för ringa narkotikabrott. Han står utöver det åtalad tillsammans med mannen i 50-årsåldern i en annan utredning gällande olovligt brukande av en bil.

Mannen i 50-årsåldern åtalades samma dag för en mängd egna brott. Bland annat ska han ha utsatt en kvinna för misshandel i mars. Även mannen i 35-årsåldern står åtalad för en mängd brott.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.