Laddar

Firade stort igår – men så många är vi egentligen

Så många invånare bor det i Halmstad just nu.

delningar

Under onsdagen firade Halmstad 100 000 invånare, något som knappt kan ha undgått någon Halmstadbo. Även om det firades under onsdagen så är det faktiskt inte 100 000 invånare i Halmstad kommun än.

– Just nu är vi 99 785 invånare, och de siffrorna är från i tisdags, säger Max Wehlin, analytiker på Halmstad kommun, till 24Halmstad.

Det saknas alltså i dagsläget 215 personer för att nå siffran man firade under onsdagen.

– Det har varit rätt svårt att se när vi ska gå över 100 000, för vi har växt lite långsammare än vad jag trodde, såhär i början på året. Även långsammare än tidigare år, så det är inget starkt kvartal vi ser, säger Wehlin.

När blir vi 100 000 då? – Någon gång i mars eller april säger jag. Det kan bli i mars, men jag skulle inte bli förvånad om det blir i april, men det ska inte bli senare än så.

Firade du igår? – Nej, jag var sjuk så jag missade själva firandet.

Men du kommer att fira när vi väl blir 100 000 istället? – Det kommer jag absolut att göra. Det är en stor dag för mig som håller på med statistik. Det är ju inte många som får vara med det, just när en stad går över 100 000. Men jag kommer att meddela när det blir, säger Max Wehlin.