Laddar

Filmade sig själv begå brott och la ut på Youtube

Döpte videon till "Pedofil från Halmstad namn kommer".

delningar

En 28-årig man från Solna dömdes under onsdagen för grovt förtal, försök till utpressning samt flera fall av olaga hot vid Halmstads tingsrätt.

Det var den 24 januari i år som 28-åringen tillsammans med en 24-årig kvinna ringde till en man i Halmstad och gjorde uttalanden om att skada eller döda honom. De hotade även att döda målsägarens barn och hundar, något som fick målsägaren att känna allvarlig rädsla.

I samtalet så försökte 28-åringen också pressa mannen på 5 000 kronor. 28-åringen filmade samtalet med målsägaren och lade därefter ut filmen på Youtube med titeln ”Pedofil från Halmstad namn kommer”. Han länkade sedan filmen till tre personer på Facebook, som målsägaren var vän med.

Utöver fallet den 24 januari ska 28-åringen även ha ringt en kvinna från Halmstad och hotat att skjuta henne och hennes son. Vid ett annat tillfälle har han också ringt en man och lämnat ett röstmeddelande där han sagt att han ska döda honom och våldta hans tjej framför honom.

Nu döms 28-åringen till skyddstillsyn och tvingas betala ett skadestånd på 5 000 kronor till målsägaren i det första ärendet. Den 24-åriga kvinnan får villkorlig dom och 40 dagsböter á 50 kronor för olaga hot.