Fiasko i HBK:s hemmapremiär

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Halmstads BK fick en rejäl kalldusch under publikfesten.

delningar

Halmstads BK:s första match i årets superetta är avklarad, det efter en 1–0-seger borta mot Jönköpings Södra i tisdags. På lördagen är det dags för match nummer två och det hemma mot Örgryte IS. Det blir ett riktigt klassikermöte att vänta för publiken på ett halvklart Örjans vall.

Igor Krulj startar med samma elva som senast mot J-Södra. Det innebär alltså att talangen Erik Ahlstrand återigen får förtroende från start.

–––

Hemmapremiären var för bäddad för att bli en riktig fest. Ett halvklart Örjans vall, hyfsat med folk och en Andreas Johansson tillbaka på sin hemmaplan. Men Örgryte IS skulle se till at det blev annat.

Det var ett hungrigt Örgryte som tog kommandot i matchen. Gästerna tryckte upp och pressade HBK-försvaret. Till slut kunde Ailton Almeida komma igenom försvaret och lägga in ledningsmålet, vilket skedde redan åtta minuter in i matchen.

Öis fortsatte att ösa på mot ett chockat HBK. Chanserna radades upp en efter en. I den 14:e matchminuten serverades Victor Sköld bollen och kunde trycka upp den bakom en chanslös Malkolm Nilsson.

Trots en rejäl kalldusch inledningsvis för Halmstad, var det hemmalaget som började hämta mark efter att Öis utökat sin ledning. Bollinnehavet säkrades samtidigt som de riktiga målchanserna uteblev. I stället skulle Öis återigen få chansen att jubla efter att HBK tappat bollen på offensiv planhalva. Den här gången var det Gustav Ludwigson som skrevs in i protokollet efter att ha målat i den 38:e minuten.

Matchen är nu inne i den andra halvleken där HBK haft spelövertaget. Strax efter paus fick Gabriel Gudmundsson ett jätteläge att reducera, men sköt över. Närmast mål var dock Öis Gustav Ludwigson som sköt strax utanför i den 50:e minuten.

Under större delen av den andra halvleken har matchen stått och vägt. HBK har vaknat till liv och ordnat fram ett par heta målchanser. Den hetaste, som också gav utdelning, kom med dryga kvarten kvar. Då klev Rasmus Wiedesheim-Paul fram och hittade nätmaskorna, sedan Fredrik Andersson tappat bollen in i mål.

Slutresultatet skrevs till 1–3.

–––

Så startar Halmstads BK: Malkolm Nilsson - Jesper Westerberg, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Pontus Silfwer, Erik Ahlstrand, Joel Allansson – Emil Tot Wikström, Sadat Karim, Gabriel Gudmundsson.

Så startar Örgryte IS: Fredrik Andersson – Danny Ervik, Oliver Stanisic, Anton Lans – Filip Almström Tahti, Simon Nilsson, Jakob Lindström, Carl Wede – Gustav Ludwigson, Ailton Almeida, Victor Sköld.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar